En annerledes jul – igjen

Hva betyr jul for deg? Et spørsmål «5 på gata» ofte stiller folk rundt juletider. Ofte har svaret noe med Jesus, familie og tradisjoner å gjøre.

Hva er en tradisjon da? Og hva skal til for å skape en ny?

For et par år siden valgte vi å holde fast på Familien og Jesus, men bytte tradisjon. Vi ble med på korttidsmisjon med Ungdom i Oppdrag, og feiret julen i Hong Kong sammen med ca 40 andre fra alle verdens hjørner.

Dette er en opplevelse vi har levd lenge på, og håper vi kan gjenta. Vi fikk nye, gode venner, fikk være med å oppmuntre mange mennesker, fikk se og oppleve nye ting, fikk feire jul … Det var to intense uker. Over 2000 personer fikk se opptredenen vår. Mer enn 20 personer tok et standpunkt og valgte å følge Jesus. Vi så flere helbredelser, og mange fikk et løft i kristenlivet sitt. Vi besøkte skoler og avhengighetsanstalter, og vi gjorde opptredener på gater og handlesentere.

På skolebesøk i Hong Kong Oppvisning på handlesenter
På skolebesøk i Hong Kong

I år ble det igjen en annerledes jul. Vi feiret jula på Hawaii. Vi spiste kjøtt og poteter, leste juleevangeliet, gikk rundt treet og sang julesanger. Er det ikke det vi gjør i jula. Vel… Riktignok var vi på strandpaviljongen, grillet kjøttet på grillen, og potetene var i form av chips. Treet vi gikk rundt var en palme, men julesangene og juleevangeliet var det samme. Og vi var igjen sammen med (kjerne)familie og gode venner.

Så igjen spør jeg: Hva betyr jula for deg? Tør du gjøre noe anderledes et år? Noe som kan få betydning for noen utenfor din kjernefamilie?
Du kan feire jul et annet sted. Eller invitere noen andre til å feire jul hjemme sammen med deg. Ta sjansen. Sa ikke Jesus at vi skulle spre evangeliet? Og vise nestekjærlighet? Jula er en ypperlig anledning.

Lykke til med planleggingen av ditt neste juleselskap.