Arbeidet er i gang

Nå har jeg arbeidet i en uke.
Det har vært fem hektiske dager…

Erik hos CROWN

Det viser seg at jeg rett og slett skulle overta hele ansvaret for serverdriften her hos YWAM Kona. Han som hadde ansvaret før meg sluttet denne uken, og jeg fikk et lynkurs i hvordan alt er satt opp. Men dokumentasjonen er heldigvis god, så dette skal nok gå bra.

I tiden etter at vi var her for tre år siden har det vært en del endringer, men noe er det samme. Den største endringen er at de har sluttet med mye av utviklingen de holdt på med for å fokusere på utdanning. Det ble rett og slett for mye vedlikehold, så de valgte å «outsource» mye av programmeringsprosjektene. Størrelsen på avdelingen har også krympet fra over tredve til en håndfull.

RelasjonerDet som er spesielt med Ungdom i Oppdrag er at relasjoner er viktig. Det er bare en sjef, resten er på samme flate nivå, og det er kunnskap, erfaring og relasjoner som styrer hvem som har de forskjellige ansvarsområdene. Det gjør det noe uoversiktlig å komme inn i, men veldig robust på grunn av stort eierskap til arbeidsområdene.

MacEllers har jeg valgt å jobbe på Mac. Jeg kan for lite om Mac, og dette er en perfekt måte å tvinges til å lære mer.

Hovedoppgavene jeg jobber med nå er: Serverdrift, lage nytt studie for å utdanne IT misjonærer og et nytt prosjekt hvor bedrifter kan bidra for å utvikle nye IT ressurser (programmer etc) for bruk i menigheter og misjon. Sistnevnte kommer det nok mer om siden.

IT studiet jeg opprinnelig skulle undervise blir disse dager har blitt plukket helt fra hverandre, og vi holder nå på å sette sammen kurset på nytt. Vi skal ikke lenger utdanne IT folk, men vi skal utdanne lærere… Slik at disse kan reise ut og lære opp andre igjen – noe jeg vil si ligger nærmere UiO tankegang.

Det er en spennende gjeng å jobbe sammen med, og et annerledes miljø enn jeg er vant til (men veldig bra). Vi begynner med bønn hver morgen og gir hverandre ære og respekt for de kunnskapsområdene man har.

5 Responses

  1. Kai sier:

    Mac? MAC??? 😉

  2. Per Otto Stenberg sier:

    Spennende dette da. IT-misjonær – et nytt men dobbelt-spennende begrep………..Lykke til videre !!

  3. Sigrun sier:

    Spennende å høre om! Lykke til m fortsettelsen! Du er skikkelig på tilbudssiden her. Mac og greier… Jeg har forresten litt av familien Helgaas på besøk. De kommer snart ned til dere. Ønsker deg og dine alt godt!