Middagsbesøk hos fremmede

Vi ble tipset om å ta kontakt med en familie som har vært på DTS på Hawaii før oss for å få litt råd og vink før avreise.

Jeg ringte og presenterte meg. «Siden Johan legger seg ganske tidlig er kaffebesøk litt i seneste laget. Vil dere komme til middag hos oss?», spurte de. Jeg var helt fjetret. For en fantastisk gjestfrihet og åpenhet.

På onsdag kom vi til middag og ble litt bedre kjent. Nå har vi fått masse tips… Både om ting som er gøy å se, hvordan ting fungerer på skolen, og et par ting som er lurt å tenke gjennom før vi kommer frem: Vi kommer nemlig til å få en arbeidsoppgave mens vi er der. Disse arbeidsoppgavene blir tildelt ved registrering, og det kan være greit å ha tenkt gjennom dette på forhånd.

Spennende å høre om opplevelsene fra Hawaii og Outreach. Det blir ingen dans på roser. Det er tross alt skole, så dagene blir fort fyllt opp. «Og dere kommer til å få lekser». Hmmm. Godt vi får fri i helgene.

Og jeg synes det er spennende å høre hvordan fokus er rettet mot Gud og bønn. Fra dagens mas og kav kommer vi til å havne i et miljø hvor det settes av tid til å være stille og la Gud få slippe til med sine svar. Jeg vet han er der, men det er ikke alltid så lett å høre ham over alt dagligdags mas.

En stor takk for at at vi fikk komme på middagsbesøk og høre om deres opplevelser fra Hawaii og Kambodsja.

Familien Jølstad på Waikoloa Beach.